top of page

hírek

Writer's picturenaktechlab

Elindult a jelentkezés nagyvállalati-startup programunkba!

Updated: Jun 21


Nagyvállalatokkal közös programunk a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban fellelhető kihívásokat térképezi fel, melyre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait várjuk!  


Olyan nagyvállalatok várják a fejlesztők, startup cégek megoldási javaslatait, mint a Bonafarm Csoport, amely Magyarország meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja, a KITE Zrt., hazánk piacvezető mezőgazdasági integrátora, az AXIÁL Kft., a mezőgazdasági gépkereskedelem egyik vezető szolgáltatója, valamint az egészséges talajélet kialakítását és a környezetbarát növénytáplálást szolgáló Bio-Nat Kft.


A vállalatok az alábbi területeken várják a megoldásokat:

  • A Bonafarm Csoport a mezőgazdaság és az élelmiszeripar számos ágazatát lefedve várja az olyan újító megoldásokat, mint a mesterséges intelligencia alapú rendszerek alkalmazása a növénytermesztés vagy a sertéstenyésztés területein, vagy például a feldolgozási folyamatokat megkönnyítő képfelismerő rendszerek.

  • A közelgő Green Deal által támasztott elvárásoknak való digitalizációs megfelelésre is várja a megoldási javaslatokat a KITE Zrt., de ugyanígy keresik a mezőgazdaság digitális átállását segítő mesterséges intelligencia fejlesztéseket.

  • Az Axiál Kft. olyan innovatív, az agrárszektor digitalizációját előmozdító megoldásokat keres a precíziós gazdálkodás területén, amelyek illeszkedni tudnak a vállalat portfoliójához. Így például: okos mezőgazdasági gépek szenzorjaiból származó adatok újszerű hasznosítására vonatkozó ötleteket.

  • Képfelismeréssel és adatfeldolgozással kapcsolatos megoldást keres a tápanyaghiány azonosítására a Bio-Nat Kft., a MIKRO-VITAL mikrobiológiai készítmények gyártója és forgalmazója.



A NAK TechLab nagyvállalati-startup program befektető partnere az OUVC, az Óbudai Egyetemhez tartozó 10 milliárd forintos kockázati tőkealap, mely a programba került csapatok részére a tőkét biztosítja.


Milyen lehetőséggel jár a programban való részvétel? 


A három hónapos program fő célja, a szektort előre mozdító új technológiák fejlesztése. A nagyvállalatokkal való együttműködés jelenthet piaci validációt, közös termékfejlesztést, tesztkörnyezetet, befektetést vagy konkrét megállapodást a startup és nagyvállalat között.

 

Startupodnak a kamara által üzleti- és agrárszakmai mentorálást biztosítunk. Az intenzív mentorálás mellett a résztvevők jogi, és tőkebevonással kapcsolatos tanácsokat is kapnak a mihamarabbi piacra lépés érdekében, illetve lehetőséget a bemutatkozásra a 2024-es Agtech SUMMIT konferencián.

 

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 15.

Részletek és jelentkezés: www.naktechlab.hu/inkubaciosprogram



Mérföldkövek:


2024. augusztus 27. – online call a bootcamp-re beválogatott csapatokkal


2024. szeptember 10 – 11. – Bootcamp & első személyes találkozás a nagyvállalatokkal - Ezen az alkalmon részletesebben is lesz alkalom átbeszélni az adott kihívást a nagyvállalatok által delegált képviselőkkel. Facilitáltan segítjük a beszélgetéseket, annak érdekében, hogy a leghatékonyabb eredmény jöjjön ki a beszélgetésekből. Ezt követően a nagyvállalatok meg tudják ítélni kivel mennek tovább a programban.


A kiválasztott csapatokkal ezt követően indul a közös intenzív munka, heti szinten online formában egy meghatározott időpontban, illetve alkalmanként személyesen.


2024. november 21. – Demo Day - Ezen az alkalmon széles közönség előtt is bemutatásra kerülnek az elindult együttműködések. Az esemény a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett egész napos agrárdigitalizációs Agtech Summit eseményen valósul meg.


A mérföldkövek között folyamatos mentorálás, kapcsolattartás és közös munka zajlik a programba került startupokkal.

Comentários


bottom of page