top of page

hírek

Writer's picturenaktechlab

Tőkebevonás nagyvállalati együttműködésedhez


Nagyvállalati-startup programunk befektető és szakmai partnere a OUVC, az Óbudai Egyetemhez tartozó 10 milliárd forintos kockázati tőkealap, mely a programba került csapatok részére a tőkét biztosítja.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos kérdést az OUVC szerepéről, a tőkebevonási lehetőségekről a program során:

 

Milyen feltételek mellett kaphat egy startup tőkét a nagyvállalati projektek megvalósításához az OUVC-től a nagyvállalati-startup program során?

A legfontosabb feltétel, hogy a befektetett tőke közvetlenül a nagyvállalat-startup közös fejlesztésre fordítsák és annak mérhető haszna legyen.  A nagyvállalat méretét nem definiálják, de fontos, hogy nagy forgalommal és termékkörrel rendelkező nagyvállalattal dolgozzon együtt a startup.  Szintén fontos, hogy a nagyvállalat elkötelezze magát a „challenge” lebonyolítása mellett, ezzel biztosítva a finanszírozott projekt kifutását. 

 

Milyen mértékű tőkét biztosít a programban az OUVC egy-egy nagyvállalati-startup együttműködéshez?

Az OUVC 20-300m HUF között helyez ki forrást, a programban ez nem változik. Fontos viszont kiemelni, hogy a tőke nem garantált, nem a programon való részvétel, hanem belső befektetési döntés eredménye, mely kiemelt figyelmet fordít a vállalati hasznosíthatóságra.

 

Kié lesz a szellemi tulajdonjog a termék megvalósulását követően?

A szellemi tulajdon joga a startupé lesz/marad, az OUVC csupán befektető a vállalkozásban.

 

Automatikus befektetést jelent az, ha bekerültem a programba?

Nem. Az OUVC mint befektető működik és ez nem változik a programban sem. Befektetési ajánlatot tehetnek, de erre kötelezettséget nem vállalnak. Mint külső befektető vesznek részt a programban, akik kiemelten keresik a vállalati környezetben használható innovációkat.

 

Milyen előnyökkel jár a termékfejlesztésben, ha egy befektető, mint az OUVC, is részt vesz a folyamatban?

Több ponton segítik egy startup munkáját. 

 

1. Az OUVC munkatársainak döntő többsége vállalkozói múltra tekinthet vissza és természetesen kész folyamatosan megosztani ezeket a tapasztalatokat a beérkező startupokkal.

 2.  Mind nagyvállalati és startup oldalon sok olyan kapcsolatot, legjobb gyakorlatot és tanácsot tudnak adni, amelyek tipikusan nem jellemzőek a befektetői hozzájárulásra. 

3. Technikai validációban páratlan segítséget tud nyújtani az egyetem a 7 műszaki karának bevonásával.  Egyedi fejlesztési igényekben is tud segíteni az informatikai kar fejlesztési kapacitásával.

 

Kaphat-e egy csapat csak a saját projektjére befektetést függetlenül a nagyvállalati együttműködéstől?

Igen, a nagyvállalati együttműködés nagy előny, de nem kötelező tényező annak megítélésében, hogy az OUVC kívánja-e támogatni a startupot.

 


Ha szeretnél olyan nagyvállalatok együtt dolgozni, mint a Bonafarm Csoport, a KITE Zrt., az AXIÁL Kft., vagy a Bio-Nat Kft., akkor jelentkezz augusztus 15-ig a nagyvállalatok által kiírt kihívásokra!

 


Kihívások és jelentkezés: nagyvállalati-startup program | NAK TechLab

 

 

 

コメント


bottom of page