top of page

hírek

Döntéstámogató rendszerek a gyakorlatban

Updated: Jan 22


Innovatív technológiákat használó gazdaságok videósorozatunk következő epizódjában, Varga Gábor mutatja be, milyen digitalizációs eszközök könnyítik meg mindennapi munkájukat.


Az Irrifarm Kft. 550 hektáron, több mint 30 éve foglalkozik zöldség kultúrák, elsősorban csemegekukorica, zöldborsó, vöröshagyma és ipari paradicsom termesztésével. Idén ebből 370 hektárt a csemegekukorica tesz ki.


A családi cég hatékony működését a döntéstámogató eszközök használata jelentősen megkönnyíti. Segítségükkel vetőanyagot, műtrágyát és növényvédőszereket tudnak spórolni, tartva vagy épp növelve az eddigi eredményeket.


Öntözés technológiában, jövőbeli tervek között szerepel a talajszondás megfigyelő rendszerek összehangolása az öntözési programmal.

Csemegekukoricánál és ipari paradicsomnál is visszatérő kártevő a gyapottok-bagolylepke hernyója, ami ellen a SMAPP LAB digitális csapdák előre jelzéseinek köszönhetően ütemezettebben lehet védekezni, növényvédelmi költségeket spórolva.


A digitalizáció legnagyobb kihívása, hogy folyamatosan fejleszteni és befektetni kell.

„Nem akarunk lemaradni a legújabb technológiákról, fejlesztésekről hiszen ezzel tudjuk hatékonyan üzemeltetni a gazdaságunk. „


54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page