top of page

hírek

Világhírnév kapujában a SMAPP LAB

Az ECOSOC Youth Forum (Gazdasági és Szociális Tanács Ifjúsági Fórum) mellékeseményeként került megrendezésre a „Fiatalok és Nők helyzete az Agráriumban” panelbeszélgetés. Az eseményen magyar oldalról, Bereczki Anna a SMAPP LAB társalapítója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával vett részt.


A Gazdasági és Szociális Tanács (ECOSOC), az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) rendszerének középpontjában áll, hogy előmozdítsa a fenntartható fejlődés három dimenzióját – gazdasági, társadalmi és környezeti dimenziót. Az Ifjúsági Fórum olyan platformot biztosít a fiatalok számára, ahol párbeszédet folytathatnak a tagállamokkal és más szereplőkkel, hangot adva véleményüknek, aggályaiknak, ösztönözve az arra irányuló intézkedéseket, hogy miként alakítsák át a világot méltányosabb, zöldebb és fenntarthatóbb hellyé, a fenntartható fejlesztési célok által vezérelve.


Az eseményen válaszokat kerestek olyan kérdésekre mint például, hogy mi a legfontosabb kihívásai, igényei az urbanizációnak az vidéki elvándorlásban; hogyan lehet újjáéleszteni a vidéket a fiatalok számára; melyek a fiatal nők vidékfejlesztési szempontjai infrastruktúra és energiaszektor tekintetében; hogyan lehet tartós partnerséget létrehozni a helyi hatóság; magánszektor és civil társadalom között a fiatalok számára; valamint hogy milyen szerepet játszanak a fiatalok a mezőgazdaság és a vidékfejlesztési fenntartható fejlesztési cél elérése érdekében.


" A panel beszélgetés nagyon inspiráló volt és fantasztikus élmény volt az ENSZ épületében beszélni és megosztani a tapasztalataimat a fiatal nőként az agrárium helyzetéről és kihívásairól. Nagyon energikus és tanulságos volt a kerekasztal beszélgetés és a hallgatóság is aktívan részt vett. Lehetőségem találkozni Dr. Horváth Zsuzsanna nagykövet asszonnyal és az ECOSOC Youth Forum programjaiban is belehallgathattam. "


A SMAPP LAB csapatának fejlődését a kezdetek óta figyelemmel kísérjük és támogatjuk; inkubációs programunkban való részvételt követően pályájuk folyamatosan felfelé ível, már a nemzetközi piacon is terjeszkednek: Dél-Amerikában, Afrikában és Európa több pontján is kihelyezték kártevő csapdájukat.

Nemrégiben pedig a European Bank of Reconstruction and Development (EBRD) nemzetközi elismerésében részesültek egyedüli magyar startupként!

Fejlesztésük elérhető és fenntartható megoldást nyújt a gazdák számára a rovarkárok megelőzéséhez, enyhítéséhez.


SMAPP LAB a NAK Szántóföldi Napok eseményén





88 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page