top of page

hírek

Technológiai cégek mutatkoztak be állattartók előtt

Updated: Mar 13

Állattartó gazdák és állattenyésztő vállalatok előtt mutatkozott be 5 olyan technológiai fejlesztés, melyek nem csupán az állattartás területén hoznak újírást, de elősegítik a stabil állatjóléti körülmények kialakítását is.




Az innováció és a fenntarthatóság az állattartás területén is kulcsfontosságú. Az állatok élettani igényeivel kapcsolatos problémák megoldására olyan technológiák bevezetésére van szükség, melyek segítik a higiéniai, takarmányozási, tartástechnológiai, járványvédelmi, klímatechnológiai, megvilágítás stb. területein felmerülő nehézségek kiküszöbölését.


Március 12-ei „Valódi, cselekvő állatjólét” eseményünkön 5 olyan tech cég mutatkozott be, akik a haszonállat tartás területein baromfi, sertés, illetve szarvasmarhatartás terén valamilyen működő validált, piacon lévő termékkel/szolgáltatással már jelen vannak.

 

A fejlesztések között

  • valós idejű, mesterséges intelligencia alapú monitoring-, telepfelügyeleti- és automatizációs rendszerek,

  • aktivitás mérésre és helymeghatározásra képes okos füljelző és más egyedi azonosításra és állatszámlálásra alkalmas megoldások,

  • környezeti paraméterek optimalizálását lehetővé tevő szenzorok és kamerarendszerek

  • állat- és környezetbarát, energiatakarékos megvilágítási technológiák,

  • betegségek detektálására, állatjóléti körülmények mérésére és megteremtésére szolgáló eszközök mutatkoztak be.



 

Az előadásokat követő rapid-randik során a résztvevő állattartáshoz kapcsolódó cégek részletesen is átbeszélhették igényeiket és felmerült kérdéseiket a bemutatkozó tech cégekkel, ezáltal teret adva az együttműködési lehetőségek kialakítására.

 

Recent Posts

See All
bottom of page