top of page

hírek

Folytatódik nagyvállalatokkal közös agrár startup programunk !



Szeptemberben ötödik alkalommal indul nagyvállalati-startup inkubációs programunk, melyben piacvezető nagyvállalatokkal dolgozhatnak együtt az ígéretes startupok, fejlesztő csapatok. A program során a vállalatok az agráriumot érintő kihívásokra várnak digitalizációs megoldásokat.

Az idei évben többek között olyan nagyvállalatok várják a startupok jelentkezését, mint a KITE Zrt. Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátor cége, az AXIÁL Kft. a mezőgazdasági gépkereskedelem egyik vezető szolgáltatója, valamint a Bonafarm Csoport Magyarország meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja.

A programban résztvevő nagyvállalatok több, a szektort éríntő kihívásra keresik a megoldást:

Az AXIÁL Kft. energetikai megoldásokat, gépkezelők munkáját támogató innovációkat vár, a KITE Zrt. többek között fejlesztéseket keres talajerózióval kapcsolatos predikciók, döntéstámogató rendszerek terén. A Bonafarm Csoport pedig állati termék feldolgozása és késztermék csomagolás terén, valamint növénytermelés és növényvédelem területen is várja az innovatív technológiai megoldásokat!

Milyen lehetőséggel jár a programban való részvétel?


A három hónapos program fő célja, a szektort előre mozdító új technológiák fejlesztése. A nagyvállalatokkal való együttműködés jelenthet piaci validációt, közös termékfejlesztést, tesztkörnyezetet, befektetést vagy konkrét megállapodást a startup és nagyvállalat között.


Startupodnak a kamara által üzleti- és agrárszakmai mentorálást biztosítunk. Az intenzív mentorálás mellett a résztvevők jogi, és tőkebevonással kapcsolatos tanácsokat is kapnak a mihamarabbi piacra lépés érdekében, illetve lehetőséget a bemutatkozásra a 2023-as Agtech SUMMIT konferencián.

Mérföldkövek:


2023. augusztus 23. - online call a bootcamp-re beválogatott csapatokkal


2023. szeptember 5 – 6. - Bootcamp & első személyes találkozás a nagyvállalatokkal - Ezen az alkalmon részletesebben is lesz alkalom átbeszélni az adott kihívást a nagyvállalatok által delegált képviselőkkel. Facilitáltan segítjük a beszélgetéseket, annak érdekében, hogy a leghatékonyabb eredmény jöjjön ki a beszélgetésekből. Ezt követően a nagyvállalatok meg tudják ítélni kivel mennek tovább a programban.


A kiválasztott csapatokkal ezt követően indul a közös intenzív munka, heti szinten online formában egy meghatározott időpontban, illetve alkalmanként személyesen.


2023. október 19. - Validációs nap - a következő személyes találkozás a nagyvállalatok képviselőivel, ahol a startupok bemutatják meddig jutottak el a vállalat által adott információk alapján. A beszélgetéseket szintén facilitáltan folytatjuk, mely során a következő lépések meghatározása is megtörténik.


2023. november 22. - Demo Day - Ezen az alkalmon széles közönség előtt is bemutatásra kerülnek az elindult együttműködések. Az esemény a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett egész napos agrárdigitalizációs Agtech Summit eseményen valósul meg.


A 3 mérföldkő között folyamatos mentorálás, kapcsolattartás és közös munka zajlik a programba került startupokkal.


168 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page