top of page

hírek

Ilyen volt a 2022-es évünk

Updated: Mar 17, 2023


Egyetemi hallgatók agráriumba csatornázása, szakmai események, melyek közelebb hozzák a gazdálkodókat a piacképes agrár startup megoldásokhoz, befektetési kedv élénkítése. A NAK TechLab 2022-ben is megannyi szakmai eseménnyel élénkítette az agrár startup ökoszisztémát, ezen túl a hazai agrárium digitalizációs szintjét is folyamatosan segíti.


Fiatalok megszólítása


Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalabb generáció megszólítására, a fiatalokon keresztül az agráriumban rejlő digitalizációs lehetőségek kiaknázására. Az agrárium, illetve az agrár karrierút népszerűsítését az idei évben több megmozdulással is támogattuk;

  • áprilisban a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári kara által megrendezett Precíziós Agrártájoló konferencián és a Budapesti Corvinus Egyetemen is beszélgettünk a hallgatókkal a startup ökoszisztémáról, az agrárium digitalizációjának jelentőségéről, ahol a fiatalok megismerhették a startupok és innovációk jelentőségét az agráriumban és az élelmiszeriparban,

  • 24 órás egyetemi ötletversenyünkkel, melynek esszenciája, hogy olyan hallgatók gondolkodását is inspiráljuk az agráriumra irányítva, akik nem agrár szakról érkeztek, így megteremtve a diverz szemléletmódot,

  • A Hungarian Startup University Program keretében pedig az agrár releváns projektek számára agrárszakmai mentorálást biztosítottunk.


Szakmai események


Agtech Meetup esemény-sorozatunk az innovációs ökoszisztémában egy olyan teret biztosít, ahol a különböző piaci szereplők közös gondolkodása közelebb hozhatja a digitalizációs megoldásokat a gazdálkodókhoz. Az elmúlt éves tevékenységünk szélesebb körű megismertetését lehetővé téve az esemény egész napos konferenciává nőtte ki magát; 2022-ben második alkalommal került megrendezésre az Agtech SUMMIT konferencia, amely egy kifejezetten agrárdigitalizációval foglalkozó rendezvény, ahol hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, a legfontosabb magyar agrártechnológiai startupok és legmeghatározóbb piaci szereplők tartottak előadásokat és gyakorlati bemutatókat.


Agrár startupok népszerűsítése


Ügyfélszerzésben is segítjük a startupokat. Fontosnak tartjuk, hogy olyan rendezvényeken és kiállításokon is be tudjanak mutatkozni, ahol a gazdálkodók első kézből ismerhetik meg megoldásaikat. A legújabb trendeket és technológiai fejlesztéseket felvonultató Agromashexpo rendezvényen három startupnak biztosítottunk lehetőséget, de a NAK Szántóföldi Napok eseményén négy agrár startup megoldását is megismerhették a látogatók. Az ország legnagyobb szakmai szántóföldi rendezvényén több ezer gazdálkodó fordul meg, ahol közvetlenül is megismerhetik és kipróbálhatják a legújabb fejlesztéseket.

Nagyvállalati-startup program


A NAK TechLab inkubációs program fő célja, hogy a legnagyobb agrárvállalatok fiatal magyar startupperekkel közösen olyan új és formabontó digitális megoldásokat fejlesszenek, amelyek gyorsan és széles körben eljutnak a magyar gazdálkodók hétköznapjaiba és beépülnek a gyakorlatba. A programon keresztül nagyvállalatokat és startupokat kötünk össze, a közös munka eredményeképpen pedig a startupok gyakorlati és szakmai tapasztalton és a kapcsolati hálón túl új ügyfeleket, a nagyvállalatok pedig új piacot tudnak szerezni. Az idei évben az elindult együttműködések az AXIÁL Kft., a Claas Hungaria Kft és a Bonafarm Csoport között folytatódnak, mely új agrárszolgáltatások megjelenését alapozzák meg és elősegítik a digitalizáció szélesebb körű elterjedését.


Befektetők és startupok találkozása


Negyedik alkalommal rendeztük meg befektetői eseményünket, mely során 10 agrár startupnak nyílt lehetősége bemutatkozni a Kék Bolygó Alapítvány, a Hiventures, az OXO Holdings, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a Vespucci Partners és az Impact Ventures képviselőinek. Az eseményen megkezdett egyeztetések folytatódnak a startupok tőkeigényei alapján.


Külföldi piacra lépési lehetőségek


A startupokat becsatornázzuk a globális vérkeringésbe is különböző tevékenységek során; exporttevékenységet végző partnerünk által Európa-szerte és azon kívül is megjelenéssel támogatjuk a vállalkozásokat, illetve piackutatások mentén összehozzuk őket az adott országban számukra mérvadó befektetői, szakértő partnerekkel, megismerhetik a külföldi piacra lepési stratégiákat, valamint értékes visszajelzést kaphatnak projektjük kapcsán.



2022 Számokban


30 startup vállalkozás fejlesztése

300+ egyetemi hallgató elérése

600+ fő elérése eseményeink során

Jövőre folytatjuk!


Szeretnél velünk dolgozni? Ha agrár területen működő innovatív technológiai megoldásod van, mely segíthet a gazdálkodóknak, add le előjelentkezésed itt.

251 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page