top of page

hírek

Friss lendületet, kreativitás és fejlődés

Updated: May 20, 2022



Lezajlott 24 órás hackathonunk, mely során 7 egyetemistákból álló csapat mérettette meg magát az agrárium kihívásaira hozott ötleteivel.


Intenzív 24 órát tudhatnak maguk mögött azok a fiatalok, akik részt vettek a 2022. május 6-7-ei egyetemi ötletversenyünkön. A jövő agráriumának innovátorai a verseny első napján agrárszakmai, pénzügyi, IT és üzlet- és termékfejlesztési mentorok hasznos tanácsaival felkészülten vágtak bele az agrárium kihívásaira hozott projektek kidolgozásába, így például az állattenyésztésben hasznosuló innovatív ötletek, vagy a szántóföldi növénytermesztéshez kapcsolódó digitalizációs megoldások tökéletesítésébe.

A döntőben szakmai zsűrinek mutatták be kidolgozott koncepciókat. A zsűri tagjait Dr. Juhász Anikó, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Győrffy Balázs a NAK elnöke, Maróti Miklós, az AgroVIR ügyvezetője, valamint Posta Donát a SMAPP Lap startup csapat alapítója, aki három évvel versenyzőként vett részt a NAK TechLab egyetemi ötletversenyén.

A fődíjat az Állatorvostudományi Egyetem és Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatóiból összeállt csapat vihette haza. Ötletük lényege egy jól kiépített és ellenőrzött, működőképes rendszer megalkotása, mely lehetővé teszi a nagyipari tejtermelésből kiselejtezett tehenek, illetve a vemhes üszők zökkenőmentes adás-vételét a nagyipari és a háztáji gazdaságok között, egy mindkét fél számára előnyös üzleti kapcsolatot létesítve.




Két csapat különdíjat is kapott. A Corvinus Egyetem diákjaiból álló Plantinator beltéri különleges virágok termesztésének ötletével a verseny szakmai partnere, a Design Terminal különdíját érdemelte ki; az Állatorvostudományi Egyetemről érkezett ChromatAir csapata pedig az AXIÁL Kft. felajánlásával, a cég bajai központját látogathatja meg, ahol az automatizált raktártechnológia működését ismerhetik meg, illetve bemutatják nekik a csúcstechnológiás gépeket is.


205 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page