top of page

hírek

Mesterséges intelligencia, montírozó drón

Updated: Jan 22

Gazdálkodókat és digitalizációs megoldásokat bemutató videósorozatunk következő állomásaként Békés Vármegyében jártunk.Kossuth Tamás, agronómus- és növényvédőként tevékenykedik , vetőmag és csemegekukorica előállítással 250 hektáron, valamint szántóföldi zöldségnövények - borsó - termesztéssel 130-150 hektáron foglalkoznak.


A megművelt földekre különböző döntéstámogató rendszerek; meteorológiai állomások és talajnedvesség mérő szenzorok kerültek kihelyezésre, köztük dFarm megoldása, melynek köszönhetően a környezeti adatok rögzítésre kerülnek, így nincs igény az analóg csapadékmérő poharak használatára.

Agronómusként megkönnyíti a mindennapi munkákat a drón használata, más perspektívából is átlátható az adott terület, mely a talajhibák feltárásban nyújt nagy segítséget. Így a vetés, a műtrágya és a tápanyag utánpótlás is differenciáltan történhet.


Jövőbeli tervek között szerepel a kukorica címerezés minősége és hatékonyságának javítása, drónképek felvételének feldolgozásával. Ezáltal, GPS-koordinátákkal ellenőrizhetővé válik az elvégzett produktivitás.


„Digitális eszközös segítésével a problémákat könnyebben, egyszerűbben meg lehet oldani.”68 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page