top of page

hírek

Már csak pár hét maradt!

Nagyvállalati-startup programunk a mezőgazdasági és élelmiszeripari kihívásokat térképezi fel, melyekre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait várjuk! A programba augusztus 13-ig van lehetőség jelentkezni.

A szektor kihívásaira a nagyvállalatok olyan kihívásokat határoztak meg, amelyek érintik az ágazat teljes vertikumát; a szántóföldi növénytermesztés, a kertészet, az állattenyésztés és élelmiszeripar területét. A KITE Zrt. olyan innovatív technológiai megoldásokat vár, melyek lehetővé teszik a Green Deal által támasztott elvárásoknak való megfelelést a szántóföldi növénytermesztés és öntözött kertészeti ágazatban. A Zöld megállapodás fő célja, hogy Európa világelsőként klímamentes kontinensé váljon. Biztosítani kívánja, hogy 2050-re nullára csökkenjen az üvegházhatású gázok nettó kibocsátása; a gazdaság növekedése függetlenedjen az erőforrás-felhasználástól; az átállásnak egyetlen ember vagy térség se legyen a vesztese.


Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátor cége ezen túl talajerózióval kapcsolatos predikciók, döntéstámogató rendszerek terén is keresi az újító fejlesztéseket.

Az energetikai problémák a mezőgazdaságban is komoly kihívásokat jelentenek. A Közös Agrárpolitika 2023-2027-es támogatási ciklusban a célok között szerepel a mezőgazdasági üzemek zöld energiai beruházások támogatása, valamint az energia-önellátás növelésé, az energiafüggőség csökkenése, a geotermikus hőenergia és a biomassza potenciál kiaknázása. Fontos az új technológiák bevezetése, alkalmazása, az energiafelhasználás csökkentése, az Axiál Kft. pedig ilyen, az optimalizáláshoz, monitorozáshoz köthető energetikai megoldások jelentkezését egyaránt várja.A Bonafarm Csoport feldolgozás, illetve növénytermesztés és növényvédelem területén számos kihívásra keresi a válaszokat, így például: címer és tőszámlálás területén hozott innováció, döntéstámogatás betakarítás során, idegen mag és rovarkártevő felismerése, vagy például idegen anyag detektálás termék előállítási folyamatban. A CLAAS Hungária Kft. kihívásai között szerepel egy olyan egyszerű érzékelőkkel és/vagy mechanizmusokkal támogatott megoldási javaslat kidolgozása, amely leveszi a terhet a gépkezelő válláról és minimalizálja a gépalkatrészek sérülésének esélyét. A cél, a vágóasztalok szállítókocsira rakásának a megkönnyítése, valamint a nem termelékeny, azaz nem aratással töltött idő lecsökkentése.

A vállalat a különböző zúzási funkciók vizsgálatára alternatív kukorica szár alapanyag előállítását is keresi. A cél, a betakarításkori természetes kukoricaszár fizikai tulajdonságaira leginkább hasonlító anyaggal felgyorsítani a gépfejlesztést. Olvasd el a kihívásokat és jelentkezz augusztus 13-ig!

222 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page