top of page

hírek

Jövőt formáló innovációk, az agrárium meghatározó fejlesztései

Updated: Oct 31, 2023


Újra itt az Agtech SUMMIT.


Fiatal agrárvállalkozók a digitális korban, az agtech forradalom hatásai, a robotika és az emberi munkaerő kérdései – többek közt ezeket a témaköröket érinti a november 22-i Agtech SUMMIT agrárdigitalizációs konferencia. Eseményünk rámutat az ágazat kihívásaira és lehetőségeire, valamint olyan stratégiákat és megoldásokat vázol fel, melyek meghatározóak az agrárium fenntartható és versenyképes jövőjében.

Az esemény egyik kiemelt célja az agrárium jövőjével kapcsolatos legfrissebb kutatások, technológiai fejlesztések és agrárpolitikai változások bemutatása, összefoglalót adva a résztvevőknek arról, hogy milyen irányvonalak és trendek várhatóak a mezőgazdaságban a digitalizációs fejlesztések vonatkozásában.


A konferencia lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők megosszák tapasztalataikat, véleményüket az agrárium jövőjét érintő kérdésekről, például a fenntarthatóságról, az élelmiszerbiztonságról vagy az automatizációról. Az egész napot felölelő program többek közt kitér olyan kérdésekre is, hogy vajon mire építhetjük a jövő élelmiszergazdaságát, hogyan alakítják a különböző agrártechnológiai megoldások a piacot Magyarországon. Továbbá azt a kérdést is boncolgatják a meghívott szakértők, hogy megoldhatják-e önmagukban a digitalizációs eszközök a mezőgazdaság előtt álló kihívásokat?A rendezvény nem csak technológiai aspektusból, de társadalmi vonatkozásban is fontos témákat feszeget, így például a fenntarthatósági megfelelésekét, melyek egyrészt bizonyos összefüggésekben megnyugvást adnak, de egyre nehezebb körülményeket teremtenek gazdálkodóknak. Szó lesz az ilyen típusú kihívásokról és arról, hogy ezen problémák nagy része hogyan kezelhető technológiai úton.


Az esti programrészben a kamara hosszú távú innovációs programjában részt vevő fejlesztői csapatokat és azok ágazati kihívásokra reagáló megoldásait is megismerheti a közönség.Az esemény kiváló alkalmat kínál az agrárium iránt érdeklődő szakemberek és vállalkozók számára a kapcsolatok építésére, a partnerségek kialakítására és az ötletek megosztására.

A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.A részvétel ingyenes, regisztrálni itt lehet.51 views0 comments

Comments


bottom of page