top of page

hírek

Fenntartható gazdálkodás digitalizációval

Updated: Jan 22


Bévárdi Ádám családi, 1200 hektáros gazdaságuk 80%-án biogazdálkodást folytatnak. Mind az állattenyésztés, mind a növénytermesztés területén használnak precíziós megoldásokat.


Nagyjából ezer anyajuhot számláló tenyészetük tejét exportkén értékesítik. A minőségre törekedve válogatókapun keresztül ellenőrzik az állatokat; minden állat fülében található egy chip, melyet fejéskor a kapu érzékel. A laktáció végén, az innen kapott adatokat kiértékelve szelektálhatóak a juhok és azoknak tejtermelő képessége, a tej minősége.


Mezőgazdasági tevékenységük során elengedhetetlen a precíziós szoftverek használata, amelyben megtervezhető az elvetendő mag mennyisége, illetve, hogy melyik zónában mennyi magot juttassanak differenciál vetéshez, illetve tápanyagutánpótláshoz. A learatott terményt robotkaros mintavevővel végzik.


„Úgy gondolom, ez a jövő, erre kell mindenkinek odafigyelni. Az egész világ modernizálóik, ebben modernizálóik a mezőgazdaság is.”


A növekvő inputanyagok, a növekvő munkabérek mellett, fontos, hogy a termelés mellett az előállítás is hatékony legyen.37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page