top of page

hírek

Az energetika és az agrárium találkozása


Inkubációs programunkban résztvevő csapataink közös termékfejlesztésbe vágtak, mely hosszútávon segítheti a valós energiafogyasztás követését mind a gazdálkodók, mind az ipari tevékenységek során.


Együttműködés indult az agráriumban automatizálással foglalkozó Fóliavezérlés és az ipari energiamenedzsment irányából érkező Wenerate között. A kölcsönös együttműködés előnye abban rejlik, hogy a cégek olyan termékeket fejlesztenek, amelyek egyaránt alkalmasak a mezőgazdasági és az ipari igények kiszolgálására is.

A Fóliavezérlés szenzorai (pl.: páratartalom, hőmérséklet, ec, ph) és az ezekhez kapcsolódó automatizálási lehetőségek már bizonyítottak az agráriumban, azonban ezek a megoldások éppolyan fontosak lehetnek az iparban is. A gyártási folyamatok során számos esetben lényeges rögzíteni a hőmérsékleti vagy levegőminőségre vonatkozó adatokat is.


A Wenerate olyan ipari energiamenedzsment rendszerrel rendelkezik, amely nem csak energia adatokat gyűjt és elemez, de döntés előkészítő megtakarítási javaslatokat is tesz. Bizonyos javaslatok esetén kritikus ismerni olyan paramétereket, mint a hőmérséklet vagy a levegőminőség, hiszen a lehető legnagyobb megtakarítás ezek együttes elemzésével érhető el.


A rendszerek integrálása segíteni fog abban, hogy a gazdák egy valós idejű felügyeleti rendszerhez jussanak és pontosabb képet kapjanak arról, hogy melyik berendezésük mennyi energiát fogyaszt. Ezáltal akár külön-külön növényekre bontva meg tudják határozni a termesztés önköltségét és ezt az információt beépíthetik az árképzésbe” - tette hozzá Havas Márton a cég ügyvezetője.


65 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page