top of page

hírek

A (közel)jövő agráriuma


Agtech SUMMIT eseményünk mezőgazdasági és élelmiszeripari szakértők, kutatók, döntéshozók, gazdálkodók, agrárvállalatok és vállalkozók, illetve a startup ökoszisztéma számára nyújt találkozási pontot.Az egész napot felölelő program során hazai és nemzetközi szinten elismert szakértők kerekasztal beszélgetések és előadások formájában vitatják meg az agráriumot leginkább érintő kihívások megoldási javaslatait, stratégiai megközelítéseit. Napközben a látogatók több robotikai fejlesztést is megtekinthetnek, gyakorlati oldalról is betekintést nyerhetnek egy-egy agráriumban használt autonóm eszköz működésébe.


A délelőtti szekció fő irányvonala az edukáció, generációváltás és az agrárium fiatal úttörőinek lehetőségei. Szó lesz olyan kardinális kérdéséről, mint a zökkenőmentes gazdaságátadás, az új típusú a mezőgazdasági fejlesztések gyakorlati alkalmazása gazdálkodói szemszögből, vagy arról is, milyen akadályokkal néz szembe az, aki az agráriumban szeretne érvényesülni és vajon mi lehet a siker kulcsa. Nem csupán a fiatalok edukációja, de a gazdálkodóké is ugyanolyan kulcskérdés – vajon őket miként lehet motiválni, hátteret biztosítani az új technológiák befogadására. Ezen kérdésekre keressük a válaszokat.


A délután fő témája a jövő agráriuma. A mezőgazdaság digitalizációja, különböző technológiák használata nagy mennyiségű adatgyűjtését tesz lehetővé, aminek feldolgozása és elemzése óriási segítséget nyújthat a gazdálkodás hatékonyabbá tételéhez. Ennek a folyamatnak egyik kulcsszereplői az agrár startupok. A megvalósítás lépcsőfokain való feljebb jutáshoz azonban szükség van megfelelő finanszírozási formákra biztosítására. Többek közt ezen témákba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Szó lesz arról is mire építhetjük a jövő élelmiszergazdaságát, a robotok szerepéről, illetve a fenntarthatósáról a mezőgazdasági gyakorlatok kapcsán.


A nap zárásaként három, NAK TechLab nagyvállalati-startup programunkban résztvevő fejlesztést ismerhetnek meg a látogatók, melyek az agráriumot hosszútávon segítik, de egy korábbi résztvevő sikersztoriját és fejlődését is bemutatjuk. Az eseményt a networking zárja, mely során a startup ökoszisztéma és az agrárium szereplői kötetlenül beszélgethetnek.


Kinek ajánljuk a rendezvényen való részvételt?

A startup ökoszisztéma szereplőinek - startupok, befektetők, inkubátorok, az új technológiákra nyitott vezetőknek - döntéshozók, agrár nagyvállalatok, valamint minden agrárium iránt érdeklődőknek - pályaválasztás előtt álló fiatalok, egyetemi hallgatók, bárki, akit érdekel az agrárium fejlesztése digitalizációs szempontból, és szeretné megismerni a jelenlegi trendekkel, jövőbeni lehetőségekkel átfogó képet kapva a legfrissebb kutatásokról, agrárpolitikai változásokról.


Részletes program, előadók és regisztráció: Konferencia a jövő agráriumáról - Agtech Summit 2023


73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page